Vermoeidheid bij kanker

Moe tijdens of na je behandeling

Veel (ex)kankerpatiënten hebben tijdens of na hun behandeling last van extreme vermoeidheid. De vermoeidheid kan je overvallen en kan er zijn zonder dat je iets gedaan hebt. De vermoeidheid kan maanden of soms zelfs jaren duren. 

Heb jij last van vermoeidheid bij kanker? Blijf hier niet mee lopen. Vind hier meer informatie en lees waar je terechtkunt.

Help jij ons?

Wil jij iets doen tegen kanker en voor het leven? Bijvoorbeeld je inzetten als vrijwilliger, een actie starten, meespelen in de KWF Loterij of doneren?

Portret jonge man

Hoelang blijf je moe

Je kunt moe zijn tijdens of kort na je behandeling. Maar vermoeidheid kan ook langer duren. Soms zelfs tot jaren na de behandeling.

Oudere man met kleinkind

Waardoor komt de vermoeidheid?

Vermoeidheid kan komen door de behandeling of door de ziekte zelf. Maar ook het verwerken van kanker kan veel energie kosten.

Waar vind je hulp?

Man achter laptop

Hulp bij vermoeidheid

Beheerst vermoeidheid je leven? Praat erover. Bijvoorbeeld met je huisarts. Die kan je doorverwijzen.
Op kanker.nl kun je begeleiding en zorg bij jou in de buurt vinden. Je kunt er ervaringen delen met anderen en zelf aan de slag met apps:

Twee vrouwen in het inloophuis

Centra voor leven met en na kanker

(ex)Patiënten, naasten en nabestaanden kunnen hier terecht om over hun ervaringen te praten. Of voor voorlichting, activiteiten en contact met lotgenoten. Je kan er zonder verwijzing en zonder afspraak binnenlopen.

Portret jonge vrouw - beeld van NFK

Patiëntenorganisaties

De Nederlandse Federatie van Kankerpatiëntenorganisaties (NFK) is de koepel van 21 kankerpatiëntenorganisaties. Zij komen op voor de belangen van (ex)patiënten en hun naasten.

Onderzoeken naar kanker en vermoeidheid

Advies voor de juiste behandeling

Artsen onderzoeken welke behandeling van vermoeidheid het beste past bij welke persoon.

Meer onderzoeken

Ontdek de honderden onderzoeken die KWF mogelijk maakt met steun van onze donateurs.